U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Wat is laserlicht?

Het begrip LASER is een afkorting voor 'Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation'. Laserlicht is niet hetzelfde als natuurlijk licht.

Normaal licht heeft een breed spectrum doordat het vele frequenties en intensiteiten heeft. Laserlicht bestaat uit een smalle, niet uitwaaierende straal en kent slechts één frequentie (kleurgolflengte) en één intensiteit in tegenstelling tot een gewone lamp dat een breed spectrum van licht afgeeft en licht naar alle richtingen uitstraalt. Laserlicht is coherent, monochromatisch en gericht. 

Met Low Level Laser techniek kun je licht produceren dat een enorme grote hoeveelheid energie in zich kan meedragen. Door deze zeer gerichte, constante bundel behoudt het van foton-energie gebruikmakende laserlicht zijn kracht, kan het lichaamsweefsels binnendringen zonder veel hitte af te geven.

Er is een verschil is tussen High Level Laser en Low Level Laser. High Level Lasers worden gebruikt bij operaties en ooglaserbehandelingen en hebben in tegenstelling tot Low Level Laser het vermogen om te verhitten, te branden en door weefsel te snijden. 

De Low Level Laser is sterk gereduceerd wat betreft het vermogen. Laagvermogend staat voor de geringe temperatuurstijging (minder dan 1°C) die deze therapie veroorzaakt. De LLLT is daarom een veilige lichttherapie, die alleen invloed heeft op pathologische toestanden of zones. Normaal weefsel ondergaat daarbij geen invloed of verandering. 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?